οικιακή μπαταρία, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, τεχνολογία, 2022

Νέα οικιακή μπαταρία από την Ολλανδία

Νέα οικιακή μπαταρία από την Ολλανδία

οικιακή μπαταρία, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, τεχνολογία, 2022

οικιακή μπαταρία, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, τεχνολογία, 2022

Η ολλανδική startup Charged ανέπτυξε μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα αποθήκευσης 5 kWh. Μπορεί να στοιβαχτεί σε μια διάταξη έξι μπαταριών για να φτάσει έως τις 30 kWh σε χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας. Έχει διαστάσεις 400 mm x 500 mm x 200 mm και ζυγίζει 45 κιλά.

Η ολλανδική startup Charged έχει αναπτύξει μια οικιακή μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου με χωρητικότητα αποθήκευσης 5 kWh και ονομαστική ισχύ 2 kW. Κατασκεύασε την μπαταρία Sessy (Smart Energy Storage System) στην αγορά μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding.

«Η οικιακή μπαταρία εναλλασσόμενου ρεύματος Sessy μπορεί να στοιβάζεται σε διάταξη έξι μπαταριών για να φτάσει τις 30 kWh χωρητικότητας αποθήκευσης και 12 kW ισχύος», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας Roeland Nagel. «Μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ του μετατροπέα ενός οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος και της κύριας ασφαλειοθήκης».

Τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας

Η συσκευή έχει διαστάσεις 400 mm x 500 mm x 200 mm και ζυγίζει 45 kg. Διαθέτει ονομαστική τάση 48 V και είναι εξοπλισμένη με αμφίδρομο μετατροπέα που μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο δίκτυο.

«Η οικιακή μπαταρία μπορεί να συνδεθεί σε Wi-Fi για να αποκτήσει πρόσβαση στον αλγόριθμο του cloud που παρέχει τη βέλτιστη στρατηγική εκφόρτισης για μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης και των κερδών από συμβόλαια δυναμικής ενέργειας», είπε ο Nagel. «Λαμβάνει υπόψη την ηλιακή ακτινοβολία και την πρόβλεψη κατανάλωσης, καθώς και τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να υπολογίσει τον βέλτιστο χρόνο φόρτισης και εκφόρτισης».

Η απόδοση της μπαταρίας και του μετατροπέα είναι περίπου 88% υπό πλήρες φορτίο. Το προϊόν συνοδεύεται από εγγύηση 10 ετών και φέρεται ότι μπορεί να διατηρήσει σταθερές λειτουργίες πάνω από 6.000 κύκλους.

«Η Sessy αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και σχεδιάζεται στην Ολλανδία», είπε ο Nagel. «Η παραγωγή θα γίνει επίσης στην Ολλανδία, στις εγκαταστάσεις του Charged στο Aldelst, στην επαρχία Gelderland της Ολλανδίας».

Ιδρύθηκε το 2021 από τους Pelle Schlichting και Ferry Bosgra. Η startup έχει ως αποστολή να κάνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Οι οικιακές μπαταρίες Electriq Power νικούν τη ζέστη με εφεδρική ισχύ και έξυπνη λειτουργία
Το Solar Manager διαχειρίζεται Φ/Β στέγης και αντλίες θερμότητας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μπαταρια, οικιακή μπαταρία, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, τεχνολογία, 2022, Επιδότηση μπαταριων,

Μπαταρια, οικιακή μπαταρία, φωτοβολταϊκά, ενέργεια, τεχνολογία, 2022,Επιδότηση μπαταριων,

Μπαταρια, Η ολλανδική startup Charged ανέπτυξε μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα αποθήκευσης 5 kWh, με δυνατότητα να φτάσει τις 30 kWh. Επιδότηση μπαταριων φωτοβολταικών σε στέγη,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories