τεχνολογία φωτοβολταικών- τιμές, προσφορές

Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών

Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών

Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών :

Η αλυσίδα βιομηχανίας φωτοβολταϊκών περιλαμβάνει 6 κρίκους που περιλαμβάνουν υλικό πυριτίου, ράβδο (ράβδος έλξης), φέτα, κυψέλη, μονάδα κυψέλης και σύστημα εφαρμογής. Το upstream είναι ο σύνδεσμος των υλικών πυριτίου και των πλακιδίων πυριτίου· το midstream είναι ο σύνδεσμος των κυψελών και των μονάδων μπαταρίας· το κατάντη είναι ο σύνδεσμος του συστήματος εφαρμογής.

Από παγκόσμια σκοπιά, ο αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στους έξι κρίκους της βιομηχανικής αλυσίδας έχει αυξηθεί σημαντικά και η αλυσίδα της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών έχει δομή σε σχήμα πυραμίδας.

τεχνολογία φωτοβολταικών- τιμές, προσφορές

τεχνολογία φωτοβολταικών- τιμές, προσφορές

Ανάλυση αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών
(1) Το μέγεθος της αγοράς θα συνεχίσει να επεκτείνεται

Λόγω της συνεχούς εμφάνισης της καινοτομίας τεχνολογίας παραγωγής φωτοβολταϊκών και της συνεχούς μείωσης του κόστους των φωτοβολταϊκών προϊόντων, η ισοτιμία του δικτύου είναι προ των πυλών στις περισσότερες χώρες και περιοχές του κόσμου. διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, των μεγάλων χωρών της ΕΕ και της Σαουδικής Αραβίας. Οι μεγάλες ενεργειακές χώρες έχουν ανακοινώσει μεγάλης κλίμακας νέα ενεργειακά σχέδια. Πολλές χώρες σχεδιάζουν να φτάσουν πάνω από το 50% της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας) έως το 2050. Ο ρυθμός ανάπτυξης της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ειδών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είναι η κύρια δύναμη για την αντικατάσταση νέας ενέργειας στο μέλλον.

(2) Η απόδοση του προϊόντος συνεχίζει να βελτιώνεται

Η τεχνολογική πρόοδος θα παραμείνει το θέμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών. Η απόδοση μετατροπής των κυψελών πολυπυριτίου υψηλής απόδοσης που παράγονται από την εκβιομηχάνιση θα ξεπεράσει το 20%, και οι κυψέλες μονοκρυσταλλικού πυριτίου αναμένεται να φτάσουν το 22,5%-23%.Η ισχύς των προϊόντων κύριας μονάδας θα φτάσει τα 285W και 320W αντίστοιχα. Συνεχής πρόοδος στη διαδικασία παραγωγής συνεχούς τροφοδοσίας μονού κρυστάλλου και τεχνολογίας χύτευσης πλινθωμάτων μεγάλης χωρητικότητας· η σειρά εφαρμογών κοπής συρμάτων διαμαντιού για γκοφρέτες πολυκρυσταλλικού πυριτίου θα επεκταθεί περαιτέρω στο 30% και η αντικατάσταση της κοπής συρμάτων διαμαντιού για γκοφρέτες μονοκρυσταλλικού πυριτίου θα Θα ολοκληρωθεί· οι κυψέλες PERC και οι κυψέλες τύπου N θα κλιμακωθούν Η παραγωγική ικανότητα θα βελτιωθεί περαιτέρω· το πεδίο εφαρμογής των προηγμένων τεχνολογιών συσκευασίας, όπως η πλαστικοποίηση εξαρτημάτων και το μισό τσιπ θα επεκταθεί επίσης περαιτέρω.

(3) Η εποχή της προσιτής πρόσβασης στο Διαδίκτυο πλησιάζει

Υπάρχουν δύο ορισμοί για τα φωτοβολταϊκά “ισοτιμία δικτύου”. Ο ένας είναι “ισοτιμία δικτύου από την πλευρά του χρήστη”, που σημαίνει ότι το κόστος παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι χαμηλότερο από την τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας του χρήστη. Η τιμή είναι ισοτιμία για βιομηχανικό, εμπορικό και οικιακό χρήστες. Το ένα είναι η “ισότητα του δικτύου από την πλευρά της παραγωγής ενέργειας”, που σημαίνει ότι το κόστος ανά κιλοβατώρα παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας είναι χαμηλότερο από την τιμή αναφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο για αποθείωση άνθρακα.

(4) Ταχεία ανάπτυξη κατανεμημένων φωτοβολταϊκών

Η κατανεμημένη παραγωγή φωτοβολταϊκής ενέργειας αναφέρεται σε εγκαταστάσεις παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας που κατασκευάζονται και λειτουργούν στην ή κοντά στην τοποθεσία του χρήστη και παράγονται κυρίως από τον ίδιο τον χρήστη και χρησιμοποιούνται από την πλευρά του χρήστη. Τα κατανεμημένα φωτοβολταϊκά έχουν τα πλεονεκτήματα της ευέλικτης εγκατάστασης, της χαμηλής επένδυσης και της βολικής κατανάλωσης σε κοντινή απόσταση, γεγονός που συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της ασυνέπειας μεταξύ παραγωγής ενέργειας και φορτίου στη χώρα μου, ενώ μειώνει σημαντικά τις απώλειες μετάδοσης, μειώνει την εξάρτηση από μεγάλα δίκτυα και διευκολύνει επενδυτική πίεση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

(5) Το μερίδιο αγοράς των κυψελών μονοκρυσταλλικού πυριτίου αυξάνεται σταδιακά

Με τη συνεχή ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών, οι κυψέλες υψηλής απόδοσης θα κατέχουν σταδιακά κυρίαρχη θέση στην αγορά. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της China Photovoltaic Industry Association, το μερίδιο αγοράς των κυψελών μονοκρυσταλλικού πυριτίου θα αυξηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια. τα κύτταρα πυριτίου θα αυξηθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Συμπέρασμα :

Η αλυσίδα βιομηχανίας φωτοβολταϊκών περιλαμβάνει 6 κρίκους που περιλαμβάνουν υλικό πυριτίου, ράβδο (ράβδος έλξης), φέτα, κυψέλη, μονάδα κυψέλης και σύστημα εφαρμογής. Το upstream είναι ο σύνδεσμος των υλικών πυριτίου και των πλακιδίων πυριτίου· το midstream είναι ο σύνδεσμος των κυψελών και των μονάδων μπαταρίας· το κατάντη είναι ο σύνδεσμος του συστήματος εφαρμογής. Στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, υπάρχει μια σαφής και πλήρης βιομηχανική αλυσίδα, που καλύπτει κυρίως 5 βιομηχανικούς κρίκους αλυσίδας συμπεριλαμβανομένων υλικών πυριτίου, γκοφρέτες πυριτίου, ηλιακών κυψελών, φωτοβολταϊκών στοιχείων και συστημάτων εφαρμογών. Κάθε σύνδεσμος απαιτεί διαφορετική τεχνολογία και οργάνωση εξοπλισμού.

Πλεονεκτήματα των φωτοβολταικών σε στέγη
Αποθήκευση ενέργειας με ηλιακές μπαταρίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μπαταρια, Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, Επιδότηση μπαταριων,

Μπαταρια, Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών,Επιδότηση μπαταριων,

Μπαταρια, Ροή διεργασιών της αλυσίδας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, απόδοση προιόντος, μέγεθος αγοράς, ανάπτυξη παραγωγής ενέργειας Επιδότηση μπαταριων φωτοβολταικών σε στέγη,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories